Kaikki irti kasviksista!


Mik√§ on sun suosikkivihannes? KOMMENTOIūüĒĹūüĒĹ

Yllättävän monelle puolen kilon suositeltu vihannesten ja hedelmien vuorokausiannos tuottaa ongelmia. Kuulutko säkin ehkä niihin, jotka ei vaan pidä kasviksista?

Mitä jos mä lohduttaisin suo kertomalla, että sun ei tarvitse syödä yhtäkään puulta maistuvaa salaatinlehteä tai -jo ajatuksen tasolla kylmiä väreitä aiheuttavaa- kukkakaalin palasta, saadaksesi päivän puolen kilon annoksen heittämällä täyteen.

SAA KAIKKI IRTI VIHANNEKSISTA:

‚úÖK√§yt√§ mielikuvitusta: ‚ÄĘTee ranskalaisia Esim. porkkana/myskikurpitsa/parsa/kes√§kurpitsa ‚ÄĘTee sipsej√§ Esim. Juurekset, omena, ylij√§√§m√§ kuoret ‚ÄĘTee spaghettia Esim. Kurpitsat, kes√§kurpitsa ‚ÄĘTee riisi√§/muusia Esim. Kukkakaali, parsakaali (Korvaa puolet perunasta/riisist√§/pastasta vihannesversiolla) ‚ÄĘSekoita puuroon Esim. raastettu porkkana/kes√§kurpitsa, myskikurpitsan palaset ‚ÄĘSekoita rahkaan/raejuustoon ‚ÄĘPiilota pitsapohjaan, piirakkaan tai pannukakkuun Esim. myskikurpitsa, kukkakaali, munakoiso (Oikean yl√§kulman resepti l√∂ytyykin jo edellisest√§ julkaisusta)

✅Pitäydy niissä joista nautit: Miksi ihmeessä syöt kyynel silmässä niitä parsakaalin palasia vaikka varmasti löytyisi myös maultaan vihanneksia, jotka eivät aiheuttaisi puistatuksia.

✅Suunnittele ennalta: Merkitse kalenteriin rasti ruutuun -tyylillä jo valmiiksi mitä ja millä aterialla syöt vihanneksia ja varmista, että myös päivän vihreät tulevat syödyksi.

‚úÖTee k√§tev√§ksi; ‚ÄĘPilko kaappiin valmiiksi omenanpalat ja pakkaa ne k√§tev√§ksi ev√§√§ksi maap√§hkinvoin kanssa. ‚ÄĘTee suuri kulhollinen salaattia j√§√§kaappiin lempiaineksistasi. ‚ÄĘKeit√§ ja pakasta juurekset valmiiksi -heit√§ kattilaan vesitilkkaan, soseuta ja voila, sosekeitto on alle 10min valmis.

‚úÖAloita kasviksilla: ‚ÄĘMit√§p√§ jos ottaisitkin tavaksi aloittaa ravintolassa alkupalasalaatilla ja vasta sitten hy√∂k√§t√§ kermaisen pastan kimppuun? ‚ÄĘSalaattibaarissa aloita kasviksista ja puhtaista proteiininl√§hteist√§ ja j√§t√§ viimeiseksi pastasekoitukset ja muut usein yll√§tt√§v√§n energiapitoiset valmissekoitukset.

‚úÖLis√§√§ makua: ‚ÄĚOi vitsi rakastan sy√∂d√§ selleri√§ v√§lipalana..‚ÄĚ ūüĎąūüŹĽSaid no one ever. Mausta kasvikset suosikkimausteillasi: suosi etenkin suolattomia maustesekoituksia ja v√§h√§sokerisia kastikkeita. Hyvi√§ vaihtoehtoja l√∂yd√§t t√§√§lt√§: https://www.facebook.com/jennakuparinen/photos/a.1575650895856889/1853797804708862/?type=3

‚úÖOsta isoissa eriss√§/kauden mukaan: S√§√§st√§t valtavan m√§√§r√§n rahaa, kun ostat kasvikset kauden mukaan Esim. Kes√§kuussa 500g parsaa maksaa alle 2e, elokuussa 9e. Usein my√∂s mit√§ isomman pakkauksen ostat, sit√§ enemm√§n s√§√§st√§t: kytt√§√§ siis kilohintoja ja paloittele pakastimeen (√§l√§ anna pilaantua j√§√§kaapin perukoille) ūüíłV√§ite ‚ÄĚterveellisesti sy√∂minen on kallista‚ÄĚ on onneton ‚Äôoikeutuksen‚Äô haku yritys sy√∂d√§ ep√§terveellisesti. Todellisuudessa jokainen terveellinen valinta on SIJOITUS terveyteesi ja tautien EHK√ĄISY√Ą. Sairaudet eiv√§t puhkea p√§iv√§ss√§ vaan saattavat olla vuosien huonojen valintojen seurausta, jonka vuoksi taudinaiheuttaja geenit ovat aktivoituneet. Kasvisten sy√∂nti on my√∂s edullista, kun lasketaan saadut ravintoaineet k√§ytetty√§ euroa kohti.

‚úÖ√Ąl√§ pelk√§√§ valmista: Pakasteet ovat k√§tevi√§ ja helppoja sek√§ budjettiyst√§v√§llisi√§ vaihtoehtoja. Mik√§li olet valmis panostamaan terveyteesi, eik√§ aikasi tunnu riitt√§v√§n jatkuvaan pilkkomiseen, nyky√§√§n myyd√§√§n paljon my√∂s paketteja, joissa vihannekset on keittoon tai ranskalaisiin pilkottu puolestasi.

ūü•ēSYIT√Ą RAKASTAA KASVIKSIA;

-FYTORAVINTEET eli kasvien ravintoaineet ‚ÄĘAuttavat elimist√∂√§ puhdistumaan toksiineista aktivoimalla entsyymej√§ ‚ÄĘTukevat syd√§men ja verisuoniston terveytt√§ ‚ÄĘParantavat immuniteettia ‚ÄĘJoidenkin tutkimusten mukaan ehk√§isev√§t sy√∂p√§√§

-TUKEE PYSYV√Ą√Ą PAINONHALLINTAA ‚ÄĘKasvikset sis√§lt√§v√§t v√§h√§n kaloreita, mutta paljon kyll√§isyyden tunteen kannalta oleellisia kuitua, vett√§ ja vitamiineja.

-SIS√ĄLT√Ą√Ą RUNSAASTI VITAMIINEJA ‚ÄĘNyky-yhteiskunnassamme k√§rsit√§√§n laajamittaisesta ylipaino-ongelma. Samaan aikaan sy√∂d√§√§n liikaa ja liian kaloripitoista ja prosessoitua ruokaa, mutta podetaan aliravitsemusta. Aliravitsemus syntyy, kun kehosi ei saa ruuasta tarvitsemiaan vitamiineja sek√§ kivenn√§is- ja hivenaineita. T√§m√§ saattaa h√§irit√§ n√§lk√§signaaleja.

-NESTETASAPAINO Kasvikset sisältävät runsaasti vettä, joka tukee kehon riittävää nesteytystä sekä vesiliukoisten vitamiinien kulkeutumista. Useat kasvikset sisältävät myös nestetasapainoa tukevaa kaliumia.

145 katselukertaa0 kommenttia