NYRKKISÄÄNNÖT onnistuneeseen ravintolaruokailuun

Tuottaako sinulle usein päänvaivaa ravintolassa syödyt annokset, etenkin silloin kun tavoitteena olisi pysyä uusissa terveellisissä elintavoissa?

Ota kastike erillisenä sivulle

- Kastikkeet lisäävät terveellisiltäkin vaikuttavien ruokien energiamäärää jopa tuplaten! Ota kastike siis erillisenä, jolloin olet itse kontrollissa.

HAARUKKAMETODI; sen sijaan, että nippaat kasviksen tm. kastikekulhoon, dippaa ensin haarukkasi kastikkeeseen ja ota sitten kasvis haarukkaan. Näin saat hieman makua menemättä överiksi.


Vältä nestemäisiä kaloreita

- Lukuisissa tutkimuksissa on osoitettu, että nautimme kiinteää ruokaa tietyn määrän huolimatta nestemäisistä kaloreista.


Suunnittele ennalta

- Vilkaise ravintolan nettisivuja ja mieti ennalta mitä tilaisit. Voit myös ottaa ennalta yhteyttä ravintolaan ja kysyä onnistuuko esim. kasvikset saada annokseen höyrytettynä paistamisen sijaan tm.


Tähtää hieman kalliimpaan

- Jos raha ei ole ongelma, tähtää hieman hienostuneempaan ravintolaan; raaka- aineet ovat usein laadukkaampia, toiveita muunnoksista kuunnellaan paremmin ja ateriat rakentuvat enemmän proteiinin ympärille.


Huomioi ympäristö

- Ravintolat, joissa soi hektinen rock/pop musiikki ja/tai joissa sisustus on kirkkaita värejä (punainen tm.) stimuloivat ja saavat ihmisessä aikaan kiireen tunteen, joka saa myös herkemmin syömään nopeammin ja enemmän.


Tarkkaile nimiä

- Todella usein ”terveellisempänä” ajattelemasi tuotteet ovatkin todellisia kaloripommeja; kasvisvaihtoehdot, gluteenittomat, ”mini”-tuotteet. Valitse aina kun mahdollista mahdollisimman lähellä alkuperäistä oleva Vältä siis esim. Paneroitu/friteerattu kana/soijasuikaleet.

Varmista päivän muut ateriat

- Varmista, että syöt päivän muilla aterioilla riittävästi. On typerää kasvattaa nälkää paastoamalla ennen herkuttelua. Teet fiksumpia valintoja, kun olet kylläinen.


Ota purkka syötyäsi

- Näin saat raikkaan tunteen suuhusi, etkä mitä luultavimmin tilaa lisää tai napsi rippeitä.
Ja vielä muutama ekstra vinkki:

💎 PYYDÄ KOLMINKERTAISTAMAAN VIHANNEKSET - Usein vihannekset annoksessa ovat muutama hassu salaatinlehti ja

tomaatinpalanen. Pyydä tarjoilijalta kolminkertaista määrää ja tarjoudu maksaman tästä ekstraa. Minua ei ole koskaan veloitettu pyytämästäni ekstrasta.

💎 OLE UTELIAS - Sen sijaan, että uskot menuun tietoja ”keveän raikkaasta salaatista”, tiedustele

miten annos on valmistettu. Nimen houkuttelevat adjektiivit eivät ole takuu siitä, etteikö annos sisältäisi paljon energiaa esim. rasvasta tai salaatinkastikkeista ym.

💎 TARKKANA VÄHÄHIILIHYDRAATTISTEN KANSSA - Huima määrä ravintoloita on lähtenyt nyt mukaan ”ketodieettijunaan” ja

annokset saattavat sisältää huimia määriä kaloreita, sillä ketoruokavalion annokset ovat runsasrasvaisia ja 1 gramma rasvaa sisältää 9 kaloria, siinä missä 1 gramma hiilihydraattia tai proteiinia sisältää 4 kaloria.

💎 TESTAA UUTTA - Mitäpä jos testaisitkin skipata kokonaan pääruuan ja tuplata alkupalan?

Alkupaloissa voit herkutella suosikillasi kohtuudella ja yhdistää sen esim. runsaaseen annokseen salaattia salaattipöydästä sekä alkupalakeittoon! Säästät kaloreita ja saat vaihtelua annokseesi!

💎 SALAATTI VAI ’SALAATTI’ - Huomioi, että salaatin ei kuuluisi olla rasvainen tai uida majoneesissa/

salaatinkastikkeessa tai öljyissä. Pastasalaatit, perunasalaatit, coleslaw ym. eivät mahdu salaattikastiin. Huippusalaatti koostuu runsaasta määrästä keitettyjä (ilman lisättyä rasvaa/ sokeria tm.) tai raakoja vihanneksia. Lisää virkistykseksi liraus viinietikkaa tai salsaa. Uudelle tasolla salaattisi saat lisäämällä hedelmiä/marjoja. Skippaa siemensekoitukset, pekoninpalaset, krutongit ja pähkinät mikäli tavoitteenasi on päästä mahdollisimman vähällä energialla. Muista, että vaikka kalorit tulisivat kuinka terveellisestä lähteestä tahansa, jos syöt enemmän energiaa kuin kehosi tarvitsee, lihot. OPI METODINI PYSYVÄÄN PAINONHALLINTAAN: www.jennakuparinen.com/product-page/pysyvaapainonhallintaa

519 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki